Bijelo dvokljunske delfin - whale prateće morskih plovnih objekata

članak Sadržaj

Bijelo dvokljunske delfin je jedan od najvećih predstavnika reda Cetacea delfine. Njegovo ime je trebalo da određene boje, koje luči bijelu njušku životinje.

Pojava bijele dvokljunske delfin

Prosječna dužina tijelo muške bijele dvokljunske delfin je između 2,9-3,1 metara, žene - 2,6-2,8 metara. Glava veličine u rasponu 42-48 centimetara.

Oni su dobro razvijene grudnog peraja, koje obično čine 17-18% od ukupne dužine tijela.

Kaudalnom fin je srednje veličine, svojim oblikom podsjeća na polumjesec. Leđno peraje ispravan četvrtasti oblik, s dobi povećan u veličini na oko 30 cm. Kljun ovog oblika delfina relativno kratko, rijetko razlikovati više od 5 cm. Obično se spaja sa kosim čelom i ima implicitne gotovo neprimjetan lateralne groove. Ivica gornje usne često svjetlo ili bijelo.

Boca mrak, a tamne boje sve do baze grudnog peraja. Često postoji tamna traka koja se proteže od baze grudnog peraja na uglu usta, koja se nalazi iznad oval bele tačke. Sva rebra su obično oslikana u tamnim ili crne boje, ali ponekad dnu repa i grudnog peraja se u hladu u sivoj boji.

Whitebeaked delfin (Lagenorhynchus albirostris).
Whitebeaked delfin (Lagenorhynchus albirostris).

Usta whitebeaked delfini pohvaliti velikim, snažnim zubima 6-8 mm debljine. Gornjoj vilici se nalazi 22-28 parova zuba, isti broj i na dnu.

Stanište bijele dvokljunske delfin

Ove prekrasne sisari se nalaze u Sjevernoatlantski obale Francuske i do Barentsovom moru. S druge strane, prirodno stanište ograničena Labrador i Davis moreuza, sve do Massachusetts. Obično raširena u Norveškom moru, kao i na Sjevernom moru duž obala Norveške i Velike Britanije. s velikim brojem grla ove vrste u Varanger Fjord, dostigavši ​​broj do nekoliko hiljada životinja viđeni.

Zime sve stanovništvo migrira do južnih opsega, u blizini topline. U Rusiji sveprisutan duž Murmansk obale i oko Rybachi poluostrva. Bilo je slučajeva posmatranja bijele dvokljunske delfin u Rigi i Finskog zaliva, ali je lokacija tih životinja se može pripisati više isključenja. Ona živi duž obale Švedske u Baltičkom moru.

Što se tiče boja, a zatim veliki dio tijela bijele dvokljunske delfin sive ili tamne boje, ali trbuh i kljun su obično bijele, koja je dala ime znači.
Što se tiče boja, a zatim veliki dio tijela bijele dvokljunske delfin sive ili tamne boje, ali trbuh i kljun su obično bijele, koja je dala ime znači.

Davis Strait se pojavljuju zajedno sa pliskavica u proljeće, kada ode beluga i narvale, koji predstavljaju opasnost za delfine. Međutim, do novembra, oni više ne se tamo - oni migriraju na jug.

Načina života i ishrane bijele dvokljunske delfin

Kao i mnoge druge vrste, delfini - su društvene životinje. Oni žive u grupama od 5-8 osoba, i često u ovim grupama postoje jasne par čiji je odnos je vrlo jaka. Ako je dovoljno hrane, i to je relativno lako uhvatiti, formirajući veliki stada, ponekad broje i do 1.000 odraslih delfinima. Kada hrana postaje oskudna, krdo ponovo razbijena u manje grupe i raširili u potrazi za hranom.

U svoje slobodno vrijeme lova ovih kitova Volim igrati i glupirati, ubrzava do brzine od 30-40 km na sat. U isto vrijeme prave vrtoglavih skokova, leti iznad vode od 10-12 m.

O životu bijele dvokljunske delfin se malo zna, jer rijetki sisavac.
O životu bijele dvokljunske delfin se malo zna, jer rijetki sisavac.

Često u pratnji sud zbog radoznalosti. Kao odredbe ovih delfini su nerado ništa: sve vrste dna riba, mekušaca, rakova - svi služe kao hrana za belu dvokljunske delfin. U stomake ispitivanih vrsta pronađena bakalar, haringa, Capelin, skuša i mnoge druge vrste riba. Također lako jesti lignje. Ponekad, za opskrbu tijelo s esencijalnim vitaminima i elemenata u tragovima u hrani su delfin algi i vodenog bilja.

Reprodukcija bijele dvokljunske delfin

Obično udvaranje ove vrste delfina je u ljeto ili početkom jeseni. Muški sudova ženskog i oplodi je. Sredinom idućeg ljeta, svjetlo se rađa delfin, čija je veličina u rasponu 110-160 cm. To je neraskidivo povezana s majkom u prvoj godini života, nakon čega počinje da jede sam, i ide u slobodnom plivanju. Više detalja reći o uzgoju bijele dvokljunske delfin, avaj, to nije moguće - oni su vrlo slabo studirao, a mnoge činjenice još nisu poznati naučnicima.

U prosjeku, trajanje života delfina u njihovom prirodnom staništu - 35-40 godina, ali u zatočeništvu, životni vijek je znatno smanjena.
U prosjeku, trajanje života delfina u njihovom prirodnom staništu - 35-40 godina, ali u zatočeništvu, životni vijek je znatno smanjena.

Ova vrsta delfina se ne preporučuje da se povuče iz prirodnog okruženja, kao što ih je uzgoj u zatočeništvu ne dobijem, što znači da takve osobe osuđene na sporu smrt.

Dokazano blagotvorno dejstvo na ljudsko emituju ove životinje ultrazvukom. Kroz ovu akciju, kao i njihova razigranost, ovi sisari se ponekad koriste u vodeni parkovi i delfin.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Bontebok: zanimljive stranice iz života antilopeBontebok: zanimljive stranice iz života antilope
Bahami delfin "sačuvana" uvučene iPhoneBahami delfin "sačuvana" uvučene iPhone
Tucuxi ili tukushi - endemske na AmazonTucuxi ili tukushi - endemske na Amazon
Turski plaži pronašao dva-headed delfinTurski plaži pronašao dva-headed delfin
Northern kljunaste whale - kita, a ne delfinNorthern kljunaste whale - kita, a ne delfin
Riba slonRiba slon
Delfin isključena prijateljstva sa spermom kitovimaDelfin isključena prijateljstva sa spermom kitovima
U njemački voda za prvi put primijetili bijelu morsko praseU njemački voda za prvi put primijetili bijelu morsko prase
Kao kitovi kriju od morskih predatoraKao kitovi kriju od morskih predatora
Delfin albino mijenja boju kada ljut ili zbunjenDelfin albino mijenja boju kada ljut ili zbunjen
» » Bijelo dvokljunske delfin - whale prateće morskih plovnih objekata