Kamčatka nosi - najveći među nespretni

članak Sadržaj

Kamčatka medvjed je podvrsta mrkog medvjeda. Kao što je jasno iz naziva, te medvjedi žive u prostranstva Kamčatke, također u Sahalin i Mandžuriji.

Kamčatka medvjeda postao poznat 1898. godine. Ovi veliki predatori nisu predmet napade agresije, što je vjerojatno posljedica njihove ribe ishrane.

Opis Kamčatka medvjeda

Kamčatka nosi - najveći na svijetu i jedan od najvećih zemaljskih predatori. Prosječna težina Kamčatke medvjeda u rasponu od 150 do 200 kg i maksimalne težine dolazi do 400 kilograma, ali takvi pojedinci su rijetki.

Najveći zabilježen primjerak kralj medvjeda težio 600 kg, međutim, smatra se da muškarci za vrijeme napajanja može pasti i do 700 kg.

Diet Kamčatka medvjedi

Osnova ishrane Kamčatke medvjeda nije meso i ribu. Omiljena poslastica za medvjeda je losos, koji sadrži velike ponude masti, zbog ova životinja podnosi beskrajne Kamčatka zime. Odrasla osoba velike muško u dan mogu jesti oko 100 kg lososa.

Kamčatka mrki medvjed (Ursus arctos).
Kamčatka mrki medvjed (Ursus arctos).

Kamčatka medvjedi savladao mnogo načina da se loviti ribu: skok na dodir i obora plijen u plitkim vodama. Losos - glavna komponenta ishrane Kamčatke medvjed, ali ne i jedini. Rijeka ne moraju uvijek obilje ribe, tako da je nekoliko mjeseci, ova ogromna zvijer mora jesti oraha i bobica.

Izlazi iz hibernacije medvjeda pohlepno skočio na stoku, na primjer, krtica. Ali za velike toplokrvne životinje, ovi medvjedi nisu opasni jer vole vegetarijanske dijete, dok su na Kamčatki rijekama pojaviti brojne jata lososa. Kamčatka medvjeda pasu u ljeto, u potrazi za bobicama na livadama i duž obale rijeke. Sjedeći u ledenu vodu satima ne uzrokuje neugodnosti na Kamčatki medvjeda.

Po hladnom vremenu, medvedi prekidaju male životinje, bobica i bilja.
Po hladnom vremenu, medvedi prekidaju male životinje, bobica i bilja.

Ponašanje Kamčatka medvjedi

Kamčatka medvjedi su kukavički, to je rezultat mirnog i miran život, u kojem nema mjesta drugih problema i poteškoća koje su svojstvene drugim medvjeda, na primjer, koji žive u tajgi Sibira.

Ali, ipak, ove životinje imaju neverovatnu snagu, tako da oni mogu biti opasni, kao i bilo divlje životinje, posebno za lovce. Oni su vrlo izdržljiv i imaju instant reakciju.

Šape s ogromnim kandžama Kamčatka medvjedi mogu lako ispasti kamenje, i jake čeljusti do pucanja kostiju. Na zemljištu Kamčatka medvjed može lako uhvatiti korak sa konja. Iako ne mogu kandidirati za velike udaljenosti, ali ne mogu u 24 sata da se prevaziđu 100 kilometara. Drveće Kamčatka medvjedi nisu u stanju da se popne, jer su previše masivna.

Maksimalna snimljen težina kralj medvjeda muškaraca je 600 kg.
Maksimalna snimljen težina kralj medvjeda muškaraca je 600 kg.

Kamčatka medvjedi žive u ogromnom prostoru, koji se čuvaju stranac napada. Jednom godišnje, oni napuštaju svoje domove i prikupiti na jezerima i rijekama, uz koju lososa okot. Da biste to učinili, medvedi često moraju putovati više od 1.000 kilometara. Put do ribarskog mesta Kamčatka medvjed je nepogrešiv, jer oni mogu i biti vođena u svemiru. Bilo je slučajeva kada su Kamčatki nosi previše blizu ljudskih naselja, pod sedativima, ali nakon nekog vremena ponovo vratili su.

Kamčatka medvjedi su odlični plivači. Osim toga, oni imaju odlične sluh i njuh, koji, uz orijentaciju u prostoru, izdržljivost i snagu da im pomogne da prežive.

Zbog sposobnosti da veoma dobro pliva, Kamčatka mrkih medveda bez problema uhvatiti mrijesta lososa.
Zbog sposobnosti da veoma dobro pliva, Kamčatka mrkih medveda bez problema uhvatiti mrijesta lososa.

Život medvjeda na Kamčatki

Kamčatki - jedno od rijetkih mjesta gdje životinje mogu osjećati ugodno, sadrži svaki šesti ruskog medveda. U ovom trenutku na poluotoku se nalazi više od 20 hiljada medvjeda. Ovaj zaključak je biolozi koji su analizirali rezultate popisa populacije medvjeda.

Nije jasno koliko se može izvući medvjeda bez obzira na veličinu populacije. Zajednička pravila za našu zemlju smatra 7-10%. Ali u ovom trenutku to proučavao više od 1.000 porodica imati kao rezultat koji se saznalo da je stanovništvo svake godine raste na konzervativna procjena 15-20%. Postalo je jasno zašto je aktivan lov, krivolov i prirodna selekcija doveli su do opadanja populacije. Nesumnjivo, Kamčatka nastanjuju najveći broj medvjeda, ovaj broj više nije nigdje.

Prema istraživanju koje je najveći medvjed pojavio na Kamčatki, veličina, čak i više nego što je polarni medvjed.
Prema istraživanju koje je najveći medvjed pojavio na Kamčatki, veličina, čak i više nego što je polarni medvjed.

Kamčatka brown - potpuno nove vrste pripadaju klasi azijskog mrkog medvjeda, koji je u većini slučajeva veći je u veličini i težini. Ovi veliki medvjedi podsjećaju primitivni medvjeda, oni su samo kao ogromna i divlji.

Ove gigant predatora žive u priobalnim područjima poluotoka, gdje ima puno vegetacije, dom mnogim lososa i raste veliki broj bobica. Zbog malog snimanja i prosperitet hrane te velike zvijeri uspeli da prežive, oni žive već dugi niz godina, aktivno reprodukciju. Više od 50 godina lovci nisu znali za postojanje gigantskih Kamčatke medvjeda, ali danas su otvorili lov.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Zimske radosti bavarski medvjedaZimske radosti bavarski medvjeda
10 Smjernice pri susretu sa medvjeda10 Smjernice pri susretu sa medvjeda
Južnokorejskih zoo pobjegao medvjedaJužnokorejskih zoo pobjegao medvjeda
Kuthiny baht - spomenik prirodeKuthiny baht - spomenik prirode
Pukotine erupcija Tolbachik, KamčatkaPukotine erupcija Tolbachik, Kamčatka
Ostatke iz "nose stolu": Barack Obama je pokušao da "prežive po svaku cijenu"Ostatke iz "nose stolu": Barack Obama je pokušao da "prežive po svaku cijenu"
Cartoon: Funny medvjediCartoon: Funny medvjedi
Mrki medvjed lov za lososMrki medvjed lov za losos
Rame uz rame s polarni medvjediRame uz rame s polarni medvjedi
Medvjed izuzećeMedvjed izuzeće
» » Kamčatka nosi - najveći među nespretni