Glaucous galeb - ptica Arktika

članak Sadržaj

Stanište polarnih galebovi - arktičke regije Kanade i Grenlanda, različite oštre klime.

U posebno hladnim zimskim glaucous galeb nešto leti na jug - na Islandu, u sjeveroistočnom regijama SAD-a, Britanskih ostrva i Velikih jezera. U kontinentalnoj Evropi, glaucous galeb je izuzetno rijetko.

Polar galeb (Larus glaucoides).
Polar galeb (Larus glaucoides).

Od teških mrazevi ptica štiti debeli sloj meke prašinom, koja je prekrivena posebnim vodootporni gornji mašću, tako perje nije smočiti.

Izgled polarni galebova

Glaucous galeb galebova pripada porodici. Perje polarni galebovi upaliti, bez tamnih tonova. Odrasli imaju svijetlo siva perje.

Šape polarni galebovi svijetlo roza i kljun ima zelenkasto-žuta nijansa. Krila ptice u odnosu na ostatak tijela je mnogo tamnija, rep previše mračno tijelo, ali lakši krila.

Muški i ženski polarni galebova.
Muški i ženski polarni galebova.

Mladi glaucous galebovi imaju lakši boja nego roditelja. Dužine odraslog pojedinca dosegne 50-65 centimetara, raspon krila varira 120-140 centimetara. Prosječne težine polarni galeb - 1 kg, možda teži malo više ili manje, ali ne manje od 800 grama i ne više od 1100 grama.

Prehrana polarni galebova

Galebovi - svejed ptice. Osnova ishrane sastoji se od ribe i školjke. Osim toga, polarna galebovi ne preziremo raznog otpada sa brodova. Oni također se hrane jajima drugih ptica.

Galebovi - društven ptice.
Galebovi - društven ptice.

Polar vađenje galeb grab od površine vode, ponekad malo uronjena. Jedu ptice i prilikom plivanja ili hodanje na kopnu. Ove ptice privlači na deponiju, koji zadovoljnih ljudi blizu obale. Također, ogroman kolonije galebova akumuliraju u mjestima gdje proces i očistite ribe, na primjer, u tvornicama ili pored ribarski brod.

Polar galeb - vrlo lijepa ptica.
Polar galeb - vrlo lijepa ptica.

Od biljnih namirnica polarni galebova konzumira bobice i sjemenke. Hranjenje ptice na kopnu, u isto vrijeme ukloniti iz obale za nekoliko desetina kilometara.

Reprodukciju i životni vijek

Polar galebovi gnijezde u malim grupama, ali neki parovi vole da grade gnijezda u privatnosti svojih drugova. Ptice graditi gnijezda na liticama i stijena u blizini obale. utičnica dizajn je jednostavan: direktno na kamenje složen alge, mahovine i trave.

Galebovi hrane vodenih životinja i biljaka hrane.
Galebovi hrane vodenih životinja i biljaka hrane.

Ženka polaže 2-3 jaja su svijetlo smeđe nijanse. Period inkubacije jaja traje 25-27 dana. Novorođenče pilića tijelo je prekrivena svjetlo-siva dole. Njihova obojenost prisutni izrazili pruge zahvaljujući ovoj slici pilića kamuflirana među stijenama od predatora. Mjesec dana nakon rođenja potomstva počinje da leti.

Poslušajte glas polarne galebova

Na život polarnih galebova 4 godine postati seksualno zrela. Od tog vremena, mladi počinje formiranje par i gniježđenje. U divljini, polarne galebovi žive u prosjeku 18-22 godina.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Seagull naslikao sebe u vatrenu crvenu bojuSeagull naslikao sebe u vatrenu crvenu boju
Herring GullHerring Gull
GaleboveGalebove
Led Canyon, GrenlandLed Canyon, Grenland
Morske ptice pokazuju kukushechi mitts pećnicaMorske ptice pokazuju kukushechi mitts pećnica
Bez galeb leti iznad mora - mora neće bitiBez galeb leti iznad mora - mora neće biti
Rame uz rame s polarni medvjediRame uz rame s polarni medvjedi
Aachen lak Shield Owl Pigeon (golub)Aachen lak Shield Owl Pigeon (golub)
U poznatom polarni medvjed u Njemačkoj pod nazivom bič pojavila djevojka ItalijeU poznatom polarni medvjed u Njemačkoj pod nazivom bič pojavila djevojka Italije
Drzak galebove teror radnju za više od tri mjesecaDrzak galebove teror radnju za više od tri mjeseca
» » Glaucous galeb - ptica Arktika