Malajski sherstistosheyny roda - posebno ptice

članak Sadržaj

Malajski sherstistosheyny Stork - neobičan ptica koje pripadaju poredak Ciconiiformes, porodica roda. Pernatih život luče niz zanimljivih činjenica koje treba reći čitatelja.

Vanjski znakovi malajski sherstistosheynogo roda

Malajski sherstistosheyny roda - velika dužina ptice 75-91 centimetara. Perje je crna i bijela, crvena kljun, koža lica - ogromna, besporaya, narandžasta i žuta krugove oko očiju.

Malajski sherstistosheyny roda (Ciconia Stormi).
Malajski sherstistosheyny roda (Ciconia Stormi).

Noge crvena ptica. Muškarci i žene liče. Mladi rode su neprivlačna perja i dim goloj koži.

Širenje malajski sherstistosheynogo roda

Malajski sherstistosheyny roda živi u Borneu, Sumatri, Mentawai otoci, na jugu Tajlanda, u zapadnoj Maleziji, Brunei i Kalimantan. Broj Malayan sherstistosheynogo roda univerzalno izuzetno mala i predstavlja jedan pojedinci ili male grupe.

Važno područje gdje uzgajati rijetke ptice je niža poplavnom od Kinabatangan. U ovom trenutku, postoji najmanje 43 ptica.

Vrsta također je nedavno opisan u šumski rezervat u Ulu Segama i Malua. Glavnina roda naći na Siberut - Sumatra, Kalimantan i Bruneja.

staništa malajski sherstistosheynogo roda

Malajski sherstistosheyny roda živi u slatkovodnim staništima netaknute od strane čovjeka sa šumama susjednih nizinske i rijeka i poplavnih područja. Javlja se u nesmetano slatkovodnih područja u visokom zimzelene i polu-zimzelene šume.

Malajski sherstistosheynye rode žive u slatkovodnim staništima netaknute od strane čovjeka sa šumama susjednih nizinske i rijeke.
Malajski sherstistosheynye rode žive u slatkovodnim staništima netaknute od strane čovjeka sa šumama susjednih nizinske i rijeke.

Malajski sherstistosheyny roda nastanjuje šume i ravnice, posebno u obližnji ribnjaka sa slatkom vodom. Ona slegne u treset - močvari šuma se nalazi u plavnim područjima velikih reka.

Snaga malajski sherstistosheynogo roda

Pokreće malajski sherstistosheyny Stork uglavnom na ribe i vodozemci, malih gmizavaca i insekata. Jede larve vretenca, skakavce.

Umnožavanje malajski sherstistosheynogo roda

Malo se zna o reproduktivnom biologiji malajski sherstistosheynogo roda. U sezona parenja ptica neverovatnih okreće naopako, ili lebde duž u zraku na velikim visinama, gotovo dodirujući krila i noge jedni drugima padaju dole.

Malajski sherstistosheyny Stork gradi gnijezda od grana s promjerom od oko 50 cm i visine 15 cm na odvojenim drveća.

U postavljanju ovih rode 2-5 jaja. Mladi golubovi imaju bijele paperjaste perje. U Tajlandu, njihov nastup je snimljen u oktobru. Oni su na krilu, nakon 45 dana.

Očuvanje statusa sherstistosheynogo roda

Malajski sherstistosheyny roda nalazi se na popisu IUCN crvenoj listi u statusu ugroženih vrsta. Populacije ove rijetke roda ima između 250 i 500 osoba, što je ekvivalent 260-330 odrasle. Oko 150 ptica živi u Maleziji i do 250 osoba u Indoneziji.

Malajski sherstistosheyny roda - retka ptica.
Malajski sherstistosheyny roda - retka ptica.

Mjere za malajski sherstistosheynogo zaštitu roda

Broj Malajski sherstistosheynogo roda pada katastrofalno brzo. Glavni razlog za ovaj proces, kažu stručnjaci smanjenje nižim površina šuma, uglavnom čista sječa i čišćenje područja za plantaže palminog. Rijetki rode su zaštićeni zakonom u Tajlandu, Maleziji i Indoneziji.

Malajski sherstistosheyny roda uključena u listama zaštićenih vrsta u 5 područja, uključujući Kalimantan, Sumatra (Kamba i Taman Negara, Donja Kinabatangan) i Malua - šumski rezervat u Maleziji.

Zaštita od nekoliko jedinstvenih roda gnijezda nastavlja u West Kalimantan, gdje krivolovaca, koji je gnijezdo i pilića malajski sherstistosheynogo roda na punu perja pod zaštitom plaćene novčane naknade. Mjere za zaštitu rijetkih ptica potrebna dodatna istraživanja kako bi se utvrdilo širenje Malajski sherstistosheynogo roda staništa u područjima, posebno u Kalimantan.

Roda ima usamljeni način života, on se ponekad nalazi u malim grupama.
Roda ima usamljeni način života, on se ponekad nalazi u malim grupama.

Stvaranje novih zaštićenih područja kako bi se održao na broj ptica, uključujući predloženi MSFI rezerve, posebno na Sumatri. Potpunog prestanka sječe u močvari šumama. Povećanje efikasnosti mjera zaštite u zaštićenim područjima u Indoneziji.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Južnokorejskih zoo pobjegao medvjedaJužnokorejskih zoo pobjegao medvjeda
Naučnici su pronašli način da se identificiraju crnog leopardaNaučnici su pronašli način da se identificiraju crnog leoparda
Malajski Soba: A Life u prirodi i terarijumMalajski Soba: A Life u prirodi i terarijum
Malajski medvjed biruangMalajski medvjed biruang
Najotrovnija zmija na svijetuNajotrovnija zmija na svijetu
Ratufa - velika lijepa vjevericaRatufa - velika lijepa vjeverica
BiruangBiruang
Malajski otrovnica zmija - jedini član rodaMalajski otrovnica zmija - jedini član roda
Malajski riba sova (lat. Ketupa ketupu)Malajski riba sova (lat. Ketupa ketupu)
Lyagushkakrasnouhaya / rana erythraeaLyagushkakrasnouhaya / rana erythraea
» » Malajski sherstistosheyny roda - posebno ptice