Marabu roda - rodbina, za razliku od način života

Marabu - neka vrsta roda sa vrlo neobičan način života. U prirodi postoje 3 vrste: afrička, javanski i veću ađutant.

Sve ovo izgleda veoma slično, postoje samo male razlike u veličini i detaljima u boji.

Yavarsky marabu
Yavarsky marabu

Pojava ovih ptica je tipično za sve Ciconiiformes: oni imaju dugu vrat, noge i velike, plava krila. Kljun je malo drugačija - to je masivniji nego od svih Ciconiiformes i prljavo žute. Perje u dvije boje: bijela dno, tamno sive vrhu.

Posebnost je Marabu - gole glave i vrata su jarko crvena ili narančasta. Na donjoj strani vrata ima myasistoobrazny izdanak liči na torbicu. Izgled marabu vrlo neuredno, ali to je rezultat prehrambene navike ove ptice.

Marabu - dovoljno velika ptica: Rast doseže 1-1,5 m, a ima raspon krila - 2-2.5 m.

Habitat marabu - obalama rezervoara nalazi se u Africi i Aziji. Ove ptice se može vidjeti hodanje kroz plitku vodu u potrazi za hranom. Kada su poletjeti, a zatim paryad vrlo visoko na raširenih krila. U marabu let ne povuče svoj vrat, kao roda. Oni oduzet kao čaplja.

marabu roda
marabu roda

Snage na marabu je strvina. Ali, ako ne, onda su od lešinara lako pretvoriti u predatora i plijen na male ptice i životinje. dovoljno velika marabu je u mogućnosti da se ubije doge flamingu ili velike patka.

Nedostatak perja na vratu - racionalno toku evolucije za zaštitu ptica. Perje ne uprlja i ne uzgajati bakterije koje su mrtvi na podu i rasprostro hrane.

Marabu voditi usamljenički način života. Ali ako negdje postoje velike strvina, onda ide u hrani mogli odletjeti nekoliko desetaka ovih ptica.

Marabu je vrlo miran ptice. Oni nikada nisu došli u sukob oko hrane i lako se dijele večeru sa lešinari i drugih lešinari.

Sezone parenja je uvijek na kišne sezone. Međutim, potomak pojavljuje tokom suše. Ali to nije iznenađujuće: u suša počinje morske životinje i marabu neće imati problema sa umetanjem potomstvo.

Gnijezda ovih ptica organizirati drveća, izgradnju velikih gnijezda tamo. Marabu vole susjedstvu svoje vrste, tako da se nasele u grupama do 5 parova istog stabla.

Ženski depoziti do 3 jaja. Izlegli pilići u gnijezdu će držati do 4 mjeseca. A samo godinu dana oni se osamostale, odrasle ptice.

veća ađutant
veća ađutant

U prirodnom okruženju na marabu nema neprijatelja. Ali čovjek, kao i uvijek, pokušao je preko smanjenja broja ovih ptica. Njihova populacija je odbio do 1000 jedinki svake vrste zbog uništavanja njihova uobičajena staništa. Marabu je naveden u Međunarodnom Red Book.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Stork peradi: slike, opis, vrstaStork peradi: slike, opis, vrsta
Sedloklyuvy i yabiruSedloklyuvy i yabiru
Većina neatraktivan životinjeVećina neatraktivan životinje
Piranha - najviše riba grabljivicaPiranha - najviše riba grabljivica
Bela roda. Opis pticeBela roda. Opis ptice
Ova neobična ptica SpoonbillOva neobična ptica Spoonbill
Engleski PowterEngleski Powter
Identifikovani geni, isti bojenje leptira različitih vrstaIdentifikovani geni, isti bojenje leptira različitih vrsta
Spectacled Australian Pelican (lat. Pelecanus conspicillatus)Spectacled Australian Pelican (lat. Pelecanus conspicillatus)
Većina životinja su neosjećajanVećina životinja su neosjećajan
» » Marabu roda - rodbina, za razliku od način života