Muskrat. Opis, fotografije, video zapise.

članak Sadržaj

Muskrat - poseban vrsta iz porodice glodavaca. Ove životinje su autohtoni u Sjevernoj Americi.

Glodavci nastanjuju ogromnom prostoru od Meksika do Aljaske. Osim staništa izvan sjevernoameričkog kontinenta - početkom XX stoljeća ovih životinja su dovedeni u Evropu.

Muskrat (Ondatra zibethicus).
Muskrat (Ondatra zibethicus).

U Evropi, muskrat brzo naviknuti i množe tako da se proširila stanište u Aziju, do Kamčatke. Ne privlače životinje u Aziji, samo dijelovi šuma tundre i tundre. Ali tajge i šumostepskom zone pogodne za ove glodara.

U Evropi, muskrats ne žive u Italiji, Španjolskoj, južnoj Francuskoj, Skandinaviji i zemlju Albiona, ostatak Europe se približio ovih glodara.

izgled muskrat

Spolja muskrat izgleda da sve glodara.

dužina tijela, uključujući rep doseže 40-60 cm, a rep je znatno pola dužine tijela. Odmjeriti članovi vrsta 700-1800 grama.

Muskrat je polu-vodenu način života.
Muskrat je polu-vodenu način života.

Muskrat krzno gustom tamno smeđe, smeđe ili čak hladu. Vanjski hard kaput i mekom podlakom. Na rep vuna nije dostupna, umjesto dlaka obložena ljuskave ploča. Oblik ravni rep.

Na zadnjim nogama plivaju membrane između prstiju, na prednje noge nisu. Većinu svog vremena ovih glodara se obavlja u vodi. Muskrats plivati ​​savršeno, a pod vodom, oni mogu biti do 17 minuta.

Kroz usta su sjekutića, ovaj originalni karakteristika strukture omogućava da se nahrani male životinje podvodne vegetacije i ne otvori usta. Oči postavio visoke, male uši, jedu primjetno, dok sluha ovih glodara savršen, ali miris i vid slabi.

Površina stana muskrat.
Površina stana muskrat.

Ponašanja i ishrane muskrat

Muskrats žive u grupama koje se sastoje od parova i svoju djecu. Spring mladi prognan iz porodice, čime se smanjuje broj grupa. Poletaraca napustiti Holdings stečene i potrazi za novim teritoriju, koji mora da bude voda.

Njihove zemlje i vodenih površina, ove životinje su vrlo pažljivo čuvao. Sa strancima vezao pravi masakr, što često završava smrću jednog od kandidata.

Obtayut ovih glodara samo u blizini vode. Oni kopaju rupe na obalama potoka, jezera ili ribnjaka. Životinje spadaju u rupu kroz vodu. Muskrat Burrows iskopali sa svojim dugim, oštre kandže. Pored toga muskrat Burrows izgrađena površina kuće, oni su izgrađeni u slučaju kada je teren jako natopljeni, a banke su vrlo niske.

Muskrat - svejed.
Muskrat - svejed.

Kao građevinski materijal za postrojenje za korištenje muskrat kuće stabljike i grana, svoje životinje vezan uz pomoć gline površina blata i kuća može da dostigne visinu od 3 metra. Vodi ih muskrat, kao i u rupu ispod vode. U proljeće, kada se sipa tijelo vode, kuća može ispustiti. Stoga, izgradnju kuća obavlja se jednom godišnje.

Muskrat - domaće životinje, ali zimi sa hranom nije čarapa. Ako je zima jako gladni, oni jedu u svojim kućama. Aktivnost muskrat šou noću, u zoru i sumrak, a oni su u toku dana, obično se odmori. Ako je hrana je mali, ovi glodavci su aktivni i u popodnevnim satima.

Dijeta se sastoji uglavnom od biljnih namirnica - lišće, mladi izdanci i korijenje biljaka. Ako blizina njiva, glodari zadovoljstvom jesti žitarice. Biljna hrana stvara 95% od ukupnog broja ishrane. Preostalih 5% su preusmjereni na životinjske hrane: rakovi, žabe, riba mala kornjače i slatkovodne dagnje. Tokom hranjenje životinja kretati samo na utabane staze.

Reprodukciju i životni vijek

Danas, muskrat bio žrtva mačke, a sutra to će biti kolege večeru neki drugi predator.
Danas, muskrat bio žrtva mačke, a sutra to će biti kolege večeru neki drugi predator.

Muskrats, kao i svi glodari, donijeti veliki broj mladih. U sjevernom dijelu ženskog čini 2 legla, a na jugu - 3. Vremenom žensko rađa 6-8 djecu. Trudnoća traje 1 mjesec.

Klinci su rođeni slijepi i goli, svaki težine ne više od 25 grama. Raste novorođenče vrlo brzo, nakon samo 1,5 mjeseca, oni postaju samopouzdani. Mladi zimu proveo s roditeljima, i ostavlja svoju porodicu u proljeće. Mladih osoba u potrazi za život bez stranicama i na kraju zasnivanje porodice.

Pubertet u muskrats žive u južnim regijama, u narednim 6 mjeseci, dok su njihovi sjeverni kolegama - 12 mjeseci. U prosjeku, muskrat živote 5-10 godina. Očekivano trajanje života ovisi o okruženju i uvjetima.

neprijatelji muskrat

Muskrat - vrijedne životinje na ljude, a sve zbog njihovog krzna.
Muskrat - vrijedne životinje na ljude, a sve zbog njihovog krzna.

Ove životinje su ogroman broj neprijatelja. Skoro svaki predator, čija veličina je veća nego kod muskrat, napada ih. Predstavnici vrsta i ptica jesti. Neprijatelji muskrats su losa, jedu njihove kuće, ali to javlja samo u vrijeme gladi.

Jedan od glavnih neprijatelja ovih životinja je čovjek. Ljudi cijeniti atraktivan i praktičan krzno ovih glodara. A neki ljudi jedu meso muskrats, vrlo je hranjiv, a samim tim i hranjivih tvari.

Stanovništvo je stabilno. Istrebljenje um nije ugrožena, ali 1 put u 10 godina, broj se drastično smanjio, a onda je, međutim, ponovo raste. Takve promjene u broju ne ovisi o ljudskim aktivnostima doći ovdje ciklički zakoni prirode, koji još uvijek nisu predmet nauci. Ali industrija krzna ovaj faktor nema efekta.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Glodavci našoj planeti - Tuco-TucoGlodavci našoj planeti - Tuco-Tuco
Lemming - fluffy sjevernjakLemming - fluffy sjevernjak
American Mink - mala životinja sa predivnim i vrijedne krznoAmerican Mink - mala životinja sa predivnim i vrijedne krzno
Muskrat nestao sa teritorije Bjelorusije, gdje je živjela za 30 miliona godinaMuskrat nestao sa teritorije Bjelorusije, gdje je živjela za 30 miliona godina
Zanimljivosti o polarnim sovaZanimljivosti o polarnim sova
Ermine: Cute atraktivan lice, mesožderi navikeErmine: Cute atraktivan lice, mesožderi navike
Fauna of North AmericaFauna of North America
Šuma vole - vrlo plodan životinjaŠuma vole - vrlo plodan životinja
Muskrat, voda mladež, fotografija.Muskrat, voda mladež, fotografija.
Spotted kornjača - favorit među cherepahovodovSpotted kornjača - favorit među cherepahovodov
» » Muskrat. Opis, fotografije, video zapise.