Herring Gull

članak Sadržaj

Herring Gull - velika ptica koje se odnose na porodice galebova, koji žive u sjevernoj hemisferi.

Ove prednost ptice se daje hladnog - Skandinavija, Island, Velika Britanija i otoke Arktičkog okeana od Čukotski do Taymir.

Haringa galeb (Larus argentatus).
Haringa galeb (Larus argentatus).

U Americi Chaski srebro gnijezdo u Kanadi, Aljasci i istočnoj obali SAD-a. Osim toga, ove ptice su pronađeni na atlantskoj obali Francuske, a zimi migriraju na jugu Kine, Japana, Floridi i Meksičkom zaljevu.

Herring Galebovi se nalaze u blizini vode, bilo da je okean ili jezera. Ove ptice se nalaze u plitkom i stjenovite obale rijeke, jer žive u močvarama. Omiljena mjesta su stjenovite obale, jer ne postoje losos predatora. Danas, haringa galebova živi u većim gradskim područjima, oni se aktivno graditi gnijezda na krovovima nebodera. Priroda ovih ptica je prilično agresivan, djelo koje im se ne daju.

izgled galeb

Dužine tijela jedne vrste varira između 55-65 centimetara. Muškarci Žene manji za oko 5 centimetara.

Herring galebova teški oko 800-1300 grama. Mužjaci su teži od žena u prosjeku 200 grama. Raspon krila varira 130-150 centimetara.

Herring Gull - predatorske morskih ptica.
Herring Gull - predatorske morskih ptica.

Perje od muškaraca i žena iste. Na poleđini je blijedo sive boje, i vrat, torzo i glava su bele. Krila su svijetlo siva. Vrhove leta perje krila su crni, razrijeđen s bijele točke. Kljun je komprimirani sa strane, a njegov kraj je savijen prema dolje. Boja žutim kljunom na mandibule postoji jasna crvena mrlja.

Poslušajte glas haringe galeba




Perje oko očiju tamo, koža u ovim mjestima žute. Iris sive oči. Pink noge, s vremenom njihova boja ne mijenja. U ptica koje žive u Skandinaviji, noge žućkaste. U zimskom periodu, haringa galebova pojaviti tamne pruge na vratu i glavi.

Mladi ptice steći svijetla perje samo do 4. godine života. Prije toga, njihova perje je išaran, ona dominira smeđe i sive boje. Na 2. godine života znatno lakši perje, za 3. godinu, torzo i glava pobeli. U mladih životinja kljun i irisa smeđe, sive oči su na četvrtoj godini života.

Galeb pitke vode.
Galeb pitke vode.

Power galeb

Herring Gulls - svejed ptice. Oni često okupljaju u jatima u blizini brodova i na deponijama. Na terenu, vrebaju na guštera, sitne glodare, larvi i insekata. Opustošili gnijezda drugih ptica jedu jaja i ribe. Od biljne hrane radije orasi, žitarice, voće, bobice i krtola. Kao što su morski crvi i rakovi.

Herring galebovi ribu ulovljenu na površini vode, dok su uronjeni u vodu, torzo i traže plijen. Galebovi čak i znaju kako da skače, ali ne više od 1 metar. U slabiji ptica, ptica konzumiranje plijen.

Često su pazi na plijen, kruži iznad vode. Ako proizvodnja ima zaštitnu ljusku, ptica diže u zrak, baca ga na stijene i na taj način pauze. Riba nije osnovu ishrane haringa galebova, ali je tokom gniježđenje sezone, ove ptice pokušavaju uhvatiti što više ribe kao što možete hraniti ribe.

Reprodukciju i životni vijek

Herring Gull hrani ne samo životinje, već i posaditi hranu.
Herring Gull hrani ne samo životinje, već i posaditi hranu.

Herring galebovi su pernatu visoko organizovana u određenoj hijerarhiji paket podržan sa složenu strukturu odnosa. Lideri su smatrali muškaraca i žena da ih slušaju. Ali kada je riječ o odabiru mjesto za gnijezdo, ženka dominiraju. Herring galebova izgraditi monogamni parovi koji imaju tendenciju da traju do kraja života.

Je gnjezdarica stižu kada se led počne da se topi. U sjevernim područjima nije do aprila ili maja. Na gnijezde Haringa Galebovi zajedno u velikim kolonijama. Gnijezda grade na obalama litica, na stijenama, a ponekad u grm vegetacije. Udaljenost između gnijezda spasila 3-5 metara. Graditi gnijezda žena sa muškarcima. stablo grana, mahovina i trava: prirodni materijali koji se koriste za njihovu izgradnju. Unutarnji dio priključka je izoliran pomoću olovke.

Ženski inkubira 2-4 jaja, obično u kvačilo od 3 komada. Oba roditelja su uključeni u proces rasplodnih jaja, jedan za drugim. Inkubacija traje 4 nedelje. Novorođenče pilića tijelo prekriveno sivim dole sa tamnim mrljama. Drugog dana života počinju da ustane i 1,5 mjeseca početi letjeti. Ali, čak i za mjesec dana, oni ostaju sa svojim roditeljima, koji su ih, opet hranio.

Tokom hranjenja riba udari kljunom na crvenom licu mjesta, koji se nalazi na kljun roditelja, a on pljuje hranu. Pubertet u haringa galebova narednih 5 godina. Očekivano trajanje života u divljini je u prosjeku 45-50 godina.

Herring Gull mogu živjeti i do 50 godina.
Herring Gull mogu živjeti i do 50 godina.

Odnos sa osobom

Ljudi se ne plaše haringa galebova. Aktivno se nasele u gradskim područjima na krovovima kuća. Ako galeb smatra da ljudi žele da štetno na potomstvo, ona ga napada. Ponekad ove drzak ptice izvlače ljudi na ulici hranu direktno iz ruke.

U proteklih 25 godina došlo je tendencija da se smanji broj haringa galebova. U Evropi, broj ovih ptica je smanjen za 50%. Glavni razlog za ovu situaciju su faktori životne sredine i smanjenje količine ribe u priobalnim područjima. U vezi s tim događajima, Evropska Herring Galebovi su u Crvenu knjigu. Uprkos činjenici da haringa galebova imaju status očuvanja nije poznato da li to pomaže da se broj vrsta.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Yellow-billed Loon - najveći ludakaYellow-billed Loon - najveći ludaka
Vitko-billed galeb - elegantan gospodar nebaVitko-billed galeb - elegantan gospodar neba
Sklon razmišljanju - nova vrsta galebaSklon razmišljanju - nova vrsta galeba
Posljedice naftne mrlje u Meksičkom zaljevuPosljedice naftne mrlje u Meksičkom zaljevu
Ptice selice ne znam zašto preći cijelu PacifikaPtice selice ne znam zašto preći cijelu Pacifika
GaleboveGalebove
Morske ptice pokazuju kukushechi mitts pećnicaMorske ptice pokazuju kukushechi mitts pećnica
Bez galeb leti iznad mora - mora neće bitiBez galeb leti iznad mora - mora neće biti
White Sea haringa, ili belomorkaWhite Sea haringa, ili belomorka
Herring - hrana riba Baltičkog moraHerring - hrana riba Baltičkog mora
» » Herring Gull